Sistem vzponi.si je zasnovan tako, da iz različnih spletnih virov večkrat dnevno pridobiva naslove in povzetke novic, ki jih nato ustrezno prikaže v skupnem pogledu. Uporabljene so spletne strani, ki imajo na voljo javno dostopen RSS vir (več o RSS).

Za potrebe prikaza s strani RSS virov pridobimo sledeče podatke:

  •  Naslov
  •  Datum
  •  Povzetek
  •  Povezavo na izvorno vsebino

Obdelava prejetih vsebin

V primeru, da je na voljo celotna novica in tudi v primeru daljšega povzetka izvedemo sledeče korake:

  •  Počistimo vso oblikovanje povzetka (odstranimo HTML značke) - izvorno besedilo ostane nespremenjeno
  •  Prikažemo samo prvih 200 znakov povzetka

Novice in navajanje virov

Vsi viri so izrecno navedeni, prav tako si spletno mesto vzponi.si ne lasti in niti ne odgovarja za informacije, ki so navedene v sekciji "NOVICE". Vsebine novic ne spreminjamo. Vsi povzetki novic imajo povratno povezavo na izvorno vsebino.

V kolikor bi iz kakršnegakoli razloga želeli odstranitev RSS vira iz sistema vzponi.si nam to sporočite na elektronski naslov "info@vzponi.si". Brez vprašanj bomo odstranili spletno stran in vse vsebine povezane s stranjo (po izvedbi preverjanja, da ste lastnik strani).

Spletno mesto je vzpostavljeno kot "hobi" projekt in je v celoti neprofitno. Osnovni namen je poenostavitev spremljanja dogajanja na slovenski hribovski sceni, brez obiskovanja ločenih strani, ustvarjanja zaznamkov...

Želite dodati svojo spletno stran za prikaz v novicah na vzponi.si? Ni težav. Samo pošljite sporočilo na info@vzponi.si, z dokazilom, da ste lastnik strani in vaš RSS vir bomo dodali v prikaz novic. Edini pogoj je, da je spletno mesto v povezavi s hribi in da gre za osebno spletno stran oz. neprofiten projekt.